» Uusi Käärme avattu! «

Tervehdys, vieras! Astu Vihreän Lohikäärmeen majataloon sisälle ja tee olosi kotoisaksi!
Luo tunnus
Olemme vaihtaneet keskustelualuejärjestelmän! Siirry uuteen Käärmeeseen!

Tom Bombadilin seikkailut suomeksi WSOY:lta

Tilaa tämä keskustelu
 • Thialfi

  Kontulainen

  Tom Bombadilin seikkailut suomeksi WSOY:lta

  Viesti: #1
  Ilmestyy syyskuussa Alice Martinin ja Panu Pekkasen käännöksenä.

  Hartaasti odotettu klassikko vihdoinkin suomeksi!

  Iloinen Tom Bombadil oli hauska vanha tuttu,
  hänellä keltasaappaat oli ja kirkkaansininen nuttu,
  nahkapöksyt jalassa, vyö vihreä kuin lehti,
  hatussansa joutsenlinnun sulka hyppelehti.


  J. R. R. Tolkienin lempikuvittajan piirrokset koristavat viehättävän kirjan 16:ta runoa, joista kolme on aiemmin julkaistu osana Tarua Sormusten herrasta. Vain kokoelman kaksi ensimmäistä runoa kertovat Tom Bombadilista, salaperäisestä mutta hassunkurisesta Vanhan metsän ukosta, jonka Frodo Reppuli kohtasi Sormuksen ritareissa.

  Loput ovat hajanaisina merkintöinä, irtolehdillä tai suullisena perinteenä säilyneitä riimejä, jotka valottavat mm. hobittien vaellusviettiä sekä kertovat puolituisten suhteesta Rivendellin haltiaperinteisiin ja númenorilaisiin taruihin. Osin monisivuisten runojen sävyt vaihtelevat hyväntahtoisista värssyistä synkkäsävyisiin painajaisnäkyihin.

  Tom Bombadilin seikkailut on Tolkien-fanien hartaasti odottama klassikko, joka julkaistaan teoksen 50-vuotisjuhlan kunniaksi vihdoin suomeksi, Alice Martinin taidokkaasti riimittelemänä.”

  http://fi.risingshadow.net/library?actio...ok_id=6682
  http://wiki.kontu.info/The_Adventures_of_Tom_Bombadil
 • Tik

  Konnavahti

  RE: Tom Bombadilin seikkailut suomeksi WSOY:lta

  Viesti: #2
  Vau! Tämä se on iloinen uutinen jos mikä. Ding! Dong! Trallalaa! Uutisen kunniaksi järjestelin Kontuwikin aihetta koskevia artikkeleita ja siirsin kirjan tiedot uuteen artikkeliin Tom Bombadilin seikkailut. Kunhan pääsemme sitä täydentämään...
 • Centaurea

  montana

  RE: Tom Bombadilin seikkailut suomeksi WSOY:lta

  Viesti: #3
  Kerrassaan mainiotaHymyHymy. Tätä suomennosta olen odottanut jo aika pitkään, ja nyt pitää vielä odotella ja malttaa syyskuulle asti, koska Risingshadowin tietojen mukaan teos ilmestyy silloin.
 • Nerwende

  Kontulainen

  RE: Tom Bombadilin seikkailut suomeksi WSOY:lta

  Viesti: #4
  Jiihaa, johan tätä on odotettu! Hymy "Lempikuvittajan" oletan viittaavan oikeutetusti Pauline Baynesiin, vaikkei häntä uutisessa nimeltä mainitakaan.
 • Unbeliever

  Kontulainen

  RE: Tom Bombadilin seikkailut suomeksi WSOY:lta

  Viesti: #5
  Bombadil löytyy ihan WSOY:n yleisiltä sivuilta. Tompan ohella kustantamo suomentaa myös The Art of the Hobbitin nimellä Hobitti Tolkienin silmin. Teoksen pitäisi ilmestyä jo heinäkuun lopulla.

  Lainaus:Kun J. R. R. Tolkien (1892–1973) kirjoitti esikoisromaaniaan Hobitti eli Sinne ja takaisin, hänestä oli kehkeytynyt jo varsin etevä amatööritaiteilija. Vuonna 1937 julkaistu ensipainos sisälsi tekijän luomat kymmenen mustavalkopiirrosta ja kaksi karttaa sekä sidoksen ja suojapäällyksen. Hobitin myöhempiin painoksiin lisätyt kauniit akvarellityöt kuuluvat Tolkienin kuvataidetuotannon parhaimmistoon. Miljoonat lukijat ovat Tolkienin Hobitti-kuvituksen perusteella mieltäneet, miltä Bilbo Reppuli ja hänen maailmansa näyttävät, ja lukuisat muut Tolkien-kuvittajat ovat saaneet vaikutteita tekijän omasta vahvasta visuaalisesta näkemyksestä.

  Hobitin 75-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistava komea taidekirja sisältää kaikki J. R. R. Tolkienin Hobittia varten luomat kuvat luonnoksineen. Yli 100 originaalipiirrosta, joista osa julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa, avaavat uusia ulottuvuuksia tämän viehättävän fantasiaklassikon sadunomaiseen maailmaan: henkilöhahmoihin, rakennuksiin ja maisema-arkkitehtuuriin.

  Teoksen asiantuntevan tekstin ovat laatineet johtavat Tolkien-tutkijat ja -bibliofiilit Wayne G. Hammond ja Christina Scull. He ovat aiemmin mm. kirjoittaneet Tolkienin oman kuvitustaiteen perusteoksen J. R. R. Tolkien: Artist and Illustrator (1995) ja toimittaneet julkaisukuntoon Tolkienin sadun Roverandom (WSOY 2001).
 • Lehtokuusama

  Konnavahti

  RE: Tom Bombadilin seikkailut suomeksi WSOY:lta

  Viesti: #6
  Upeita uutisia.
  (Eipä Brandagamban tarvitsekaan jatkaa työlästä urakkaansa runojen kääntämisessä, olemme juuttuneet ensimmäiseen.)
 • kielo

  Kontulainen

  RE: Tom Bombadilin seikkailut suomeksi WSOY:lta

  Viesti: #7
  Ompa mukavia uutisia! Myös Unbelieverin välittämät uutiset kuulostaa mainiolta. Melkoista mannaa luvassa Hymy
 • Shacklebolt

  Poppanainen

  RE: Tom Bombadilin seikkailut suomeksi WSOY:lta

  Viesti: #8
  Mahtava juttu! Kyllä nyt loppuvuonna hemmotellaan Hymy
 • Vellamo

  Kontulainen

  RE: Tom Bombadilin seikkailut suomeksi WSOY:lta

  Viesti: #9
  Voi että... Tom Bombadil on söpö hemmo, innolla odottelen nyt sitten. Hymy
|